Tömény rasszizmust emleget a bajai videó kapcsán a KDNP

2013.10.31 02:22

A kereszténydemokrata Lukács Tamás szerint "tömény rasszizmus", hogy kizárólag cigányembereket szerepeltetnek a bajai hamisított videofelvételen.

Az emberi jogi és vallásügyi bizottság elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arra szólította fel a készítőket, a videó megrendelőit, és azokat akiknek bármilyen köze van annak megszületéséhez,hogy kérjenek bocsánatot a magyarországi cigányságtól.

A kormánypárti politikus azt mondta: a bukott baloldal emberei, akik idáig süllyedtek, elveszítették maradék erkölcsi érzéküket. Ezek után a hitelességük is megkérdőjelezhető, amikor a szegényekről, a kiszolgáltatottakról és a cigányság felemeléséről beszélnek - szögezte le.

Lukács Tamás megjegyezte: ugyan a Demokratikus Koalíció (DK) belső vizsgálatot ígért, de ez annyit jelentett, hogy egy embert gyorsan kiléptettek a pártból.

Reményét fejezte ki, hogy a nyomozószervek minden körülményt megvizsgálnak, hiszen az is lényeges szempont, hogyan fordulhatott elő, hogy a megrendezett videón csak cigányemberek szerepelnek, és kinek az ötlete volt, hogy ez így készüljön el.

Lukács Tamás szerint ezzel a társadalomban egyébként is meglévő előítéletnek adtak további táptalajt.