A Jobbik cigányozott

2012.10.23 22:20

A Jobbik megemlékezésén, a Deák téren hatalmas emelvény előtt mintegy 200-300-an álldogáltak a megemlékezés kezdetén. A szónokok szerint ebben az országban csakis a Jobbik tudna rendet teremteni.

Az első felszólaló mindjárt azt kérdezte, hogy Gyurcsány miért nem ül a sitten. Amikor ennek az embernek az apósa adott parancsot a sortűzre 56-ban a Kossuth téren. A Jobbik mindenkit felelősségre fog vonni, és ezért nagy a félelem a Jobbikkal szemben, fejtette ki a felszólaló. Volt egy kis zsidózás, mint fogalmazott az első szónok, ennek az országnak a romjain egy másik ország próbálja megvetni a lábát – jelentette a 168 Óra tudósítója.

Egy másik szónok biztos volt abban, hogy a Gárdisták odaálltak volna a sortűz elé 56-ban. Morvai Krisztina következett, aki szerint ma Magyarországon nem élünk szabadságban és méltóságban, hiszen az országot az Európai Unió elnyomja. Mint mondta, nem gyakorolhatjuk az önrendelkezési jogunkat, ugyanúgy mint '56 előtt. Pont ezért, mert folyamatosan megaláznak és terrorban tartanak bennünket, fel kell hogy lázadjunk, mint '56-ban – fogalmazott a jobbikos politikus. Morvai Krisztina külön felháborodásának adott hangot, hogy a nemzeti árucikkeket áruló kiskereskedőket zaklatja a rendőrség, miközben Borsodban idős embereket fosztanak ki, és nincs rendőr. Morvai szerint 1956 nem történelem, hanem világnézet ami miatt mindenkinek fel kell lázadni az elnyomás ellen.

Utolsónak szólalt fel Vona Gábor a Jobbik elnöke, aki meghatározta, melyek azok a 2006-os politikai generációk. Ezek azok az emberek, akik nemcsak magyarnak születtek, hanem magyarként akarnak felnőni is. Amikor történelem megkérdezi, hogy rabok legyünk vagy szabadok, akkor a 2006-osok válaszolnak rá. A 2006-os politikai generáció, nem akar olyan aljas generáció lenni, mint a 89-esek. Megemlítette Demszkyt, Gyurcsányt, Bajnait és Orbánt is. Vona szerint ezek az emberek elherdálták a nemzeti vagyont, és elhazudták a rendszerváltást. A 2006-osok dolga, hogy eltakarítsák ezeket az embereket a közéletből – mondta. A magyar föld Vona szerint végveszélybe került, a 89-esek nem tettek semmit a magyar földért, mert gyávák és hazaárulók voltak, amikor beléptünk az Európai Unióba. A Fidesz nem védi meg a magyar földet, pedig megígérték, most meg a magyar földet megvehetik az izraeliek is.

„Mi nem leszünk az új Palesztina, Attila unokái nem lesznek rabszolgák a saját hazájukban, mert itt vannak a 2006-osok, akik azt üzenik az EU-nak, hogy a magyar föld nem eladó. Minden egyes piszkos kezet, amelyik a magyar föld után nyúl, el fogjuk törni” – üzente Vona. A pártelnök szerint '56-nak valódi értelmet csak a Jobbik tud adni, majd elmondta: a 2006-os politikai generáció 16 pontban összeszedett programját. Többek között: a magyar államadósság újratárgyalása, a cigányság népességrobbanásának megállítása, a csendőrség felállítása, és a halálbüntetés visszaállítása, átfogó vagyonosodási vizsgálat a gazdagok, a cigányok és a politikai elittel szemben.

Végezetül felszólította híveit, hogy szemtől szembe mondják el, mi történt a mai gyűlésen, mert a média úgyis elhazudja a történéseket.

 

A Jobbik ifjúsági tagozatának véget ért a rendezvénye, a Bródy Sándor utcában jöttek mentek fáklyás felvonulást rendeztek a Bródy Sándor utcában, ahol körülbelül 300-400 jobbikos hallgatta meg a beszédeket, Horthy Miklóst éltették és néha azt kiabálták, hogy: Fegyverbe, fegyverbe, illetve Ria, ria Hungária. Tömeg nagy része oszlik, éppen azt kiabálják, hogy Orbán takarodj. Kemény mag még kiabál egy darabig, a tömeg nagy része most oszlik szét.